Dr. Maretha de Jonge Geeft…

Maretha de Jonge

is geregisteerd (cognitief) gedragstherapeut (VGCT®) en gezondheidszorgpsycholoog. Zij werkt op de afdeling kinder-, en jeugdpsychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Zij onderzoekt en behandelt kinderen met ontwikkelingsstoornissen en begeleidt ouders en scholen. Daarnaast doet zij wetenschappelijk onderzoek naar selectief mutisme en autisme.

Het behandelprogramma “spreekt voor zich” ontwikkelde zij met hulp van collega’s, ouders en leerkrachten en met steun van de stichting behandeling selectief mutisme.

Mijn werk met kinderen met selectief mutisme

“Ik werk graag met kinderen met selectief mutisme en de mensen in hun naaste omgeving. Kinderen met selectief mutisme zijn vaak creatief, gedreven en hebben een goed gevoel voor humor. Ik geniet er altijd weer van als dat gevoel voor humor tevoorschijn komt. Het is een uitdaging om te zoeken naar spelletjes die het kind leuk vindt en die hem of haar helpen het zwijgen te doorbreken.”
 
“Kinderen met selectief mutisme kunnen behoorlijk vasthoudend zijn. Dat kan hen in de weg zitten maar het is ook een sterke eigenschap. Ik bewonder hun gedrevenheid en eigenzinnige houding. Dat maakt het zo leuk om met deze kinderen, hun ouders en leerkrachten te zoeken naar manieren om hun vasthoudendheid op een positieve manier aan te wenden.”

Maretha de Jonge


Deel deze pagina:

Actueel

70 euro is binnen!

Om het oefenen in dapper zijn nog leuker te maken […]


Deel deze pagina:

lees meer » lees alle berichten »

Contact

Heeft u een vraag? Kunt u ons helpen de website of het programma te verbeteren? Stel dan hieronder uw vraag of geef uw reactie.

Steun onze stichting

Wilt u onze stichting financieel ondersteunen? Uw bijdrage wordt erg gewaardeerd. Met uw bijdrage kunnen we het programma verbeteren.

Help ons mee.

Vragen en Opmerkingen

Heeft u een vraag over de kosten of aanschaf van het programma, of over de systeemeisen voor het programma, dan vindt u het antwoord misschien bij de veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen of opmerkingen, stuurt u ons dan een bericht.

Wij zijn blij met uw reacties en proberen u binnen 3 werkdagen te antwoorden.


Deel deze pagina: